Αυτή την στιγμή τρέχουμε με:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τα 10 καλύτερα τρένα του κόσμου

,Από το www.men24.gr
http://www.men24.gr/html/ent/804/ent.66804.asp

Δεν πρόκειται για τα τρένα που προσφέρουν την απόλυτη χλιδή. Τα περισσότερα είναι «κοινά» τρένα που εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμο καθημερινά.

Οι δέκα παρακάτω σιδηροδρομικές γραμμές έχουν αξιολογηθεί σύμφωνα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, την άνεση, τις διαδρομές, την τεχνολογία αλλά και την τιμή του εισιτηρίου περισσότερο από τις «περιττές»παροχές άλλων γραμμών.

1. TGV
Γαλλία


Το «Τρένο Υψηλής Ταχύτητας» (ακρωνύμιο του TGV) που ταξιδεύει στη Γαλλία θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα και γρηγορότερα τρένα του κόσμου.

Με ταχύτητα που φτάνει τα 160 μέτρα το δευτερόλεπτο εξυπηρετεί καθημερινά τις περιοχές γύρω από το Παρίσι αλλά και την ενδοχώρα της Γαλλίας.

Η μεγαλύτερη διαδρομή που πραγματοποιεί είναι Λορέν- Σαμπάν- Αρντέν.

2. Japan Railways Group
Ιαπωνία


Η γρήγορη σιδηροδρομική γραμμή της Ιαπωνίας μπορεί να μην «φτάνει» τα αρχικά υποσχόμενα 161 μέτρα το δευτερόλεπτο, αλλά κανείς δεν έχει αργήσει να φτάσει στον προορισμό του με ταχύτητα 83m/s.

Συνδέει τις περιοχές Τόκιο, Σιν και Οσάκα και είναι άρτιο από τεχνολογικής και μηχανολογικής πλευράς.

3. Eurostar
Αγγλία

Τα Eurostar θεωρούνται από τα πιο εξυπηρετικά τρένα της Ευρώπης καθώς συνδέεουν πολλές χώρες και περιοχές.

Κατά μέσο όρο τα τρένα αυτά φτάνουν μέχρι και τα 83m/s σε ταχύτητα και η «κορυφαία» διαδρομή του είναι εκείνη που ενώνει το Λονδίνο με την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

4. ICE/NachtZug
Γερμανία


Οι επιβάτες της Deutsche Bahn έχουν την επιλογή να ταξιδέψουν την ημέρα με την γραμμή InterCityExpress (ICE) και τις βραδινές ώρες με το νυχτερινό τρένο (NachtZug) στα υπερμοντέρνα τρένα της εταιρίας.

Οι πιο εξυπηρετικές διαδρομές είναι το Βερολίνο- Φρανκφούρτη (ICE) και Χάγη- Πράγα (NachtZug).

5. TAV
Ιταλία


Μπορεί οι περισσότεροι Ιταλοί να προτιμούν το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο για τα εσωτερικά τους ταξίδια, αλλά τα τελευταία χρόνια τα τρένα TAV κερδίζουν έδαφος στην προσπάθεια τους να γίνουν αντάξια των άλλων ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών γραμμών.

Η καλύτερη γραμμή θεωρείται αυτή που συνδέει τη Ρώμη με την Φλωρεντία.

6. Russian Railways
Ρωσία

Εκείνοι που έχουν πολύ χρόνο στη διάθεση τους μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν το… μεγάλο ταξίδι που καλύπτει σχεδόν 10 χιλιάδες χιλιόμετρα ή αν θέλουν να δουν αξιοθέατα να επιλέξουν τη γραμμή που κάνει στάσεις σε πολλές ρωσικές πόλεις.

Η καλύτερη διαδρομή των ρωσικών γραμμών είναι Αγία Πετρούπολη- Μόσχα.

7. KTX
Νότια Κορέα


Η αρχική γραμμή που συνέδεε τη Σεούλ με το Πουσάν τελείωσε μόλις το 2004 και δεν… ενθουσίασε τους επιβάτες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το KTX δεν συνεχίζει να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, επεκτείνοντας το δίκτυο του, προσπαθώντας να καλύψει κι άλλες διαδρομές.

Μέχρι στιγμής η πιο εξυπηρετική διαδρομή είναι η Σεούλ-Πουσάν.

8. AVE
Ισπανία

Το ΑVE υποδεικνύει το Alta Velocidad Espanla, που σημαίνει Υψηλή Ταχύτητα της Ισπανίας, και είναι πολλά παραπάνω από … υψηλή ταχύτητα.

Η σιδηροδρομική γραμμή της Ισπανίας είναι τόσο… σωστή που κάνει έκπτωση στο εισιτήριο στην περίπτωση που το τρένο αργήσει παραπάνω από πέντε λεπτά.

Καλύτερη διαδρομή θεωρείται εκείνη που συνδέει τη Μαδρίτη με τη Σεβίλλη.

9. Great Southern Rail Limited
Αυστραλία


Είναι ο καλύτερος τρόπος και ο πιο άνετος για να γνωρίσει κανείς την Αυστραλία.

Μπορεί να θαυμάσει από κοντά δεκάδες περιοχές επιλέγοντας να ταξιδέψει με την μεγαλύτερη (και καλύτερη) διαδρομή που συνδέει το Σίδνεϊ με το Περθ.

10. VR
Φινλανδία


Γενικότερα, οι σιδηροδρομικές γραμμές της Φινλανδίας είναι γνωστές για την άριστη εξυπηρέτηση, την καθαριότητα και τις καλές τιμές.

Φυσικά, η VR δεν αποτελεί εξαίρεση αφού θεωρείται η καλύτερη επιλογή αν θέλεις να φύγεις από το Ελσίνκι για να ταξιδέψεις στην εξοχή.

Πηγές: Askmen, BBC


-Σχόλιο από μένα.
 Πότε θα αναφέρουμε και τους Ελληνικούς σιδηρόδρομους; Πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου