Αυτή την στιγμή τρέχουμε με:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Τα ΤΕΜΠΗ και ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

Όλο αυτό τον καιρό που τα ΤΈΜΠΗ έχουν μείνει κλειστά λόγο κατολίσθησης βράχων στην υπάρχουσα Εθνική οδό η οποία οδός θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη να μην μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις μεταφορές και ειδικά στους επαγγελματίες.
Και όμω υπάρχει λύση και είναι αυτή του Σιδηρόδρομου.

Από την Θεσσαλονίκη - Δομοκό υπάρχει σύγχρονη διπλή ηλεκτροδοτούμενη τηλεδιοικούμενη διπλή γραμμή με ταχύτητες των 160 χιλ/ώρα.



Το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι άμεσα εμπλεκόμενοι, (Υπουργείο, Οργανισμός, Εργαζόμενοι), είναι να συζητούν, να ζυζητούν και να συζητούν, αντί να έχουν βάλει είδη να κυκλοφορούν οι ειδικού συρμοί ROLA, οι οποίοι μεταφέρουν απευθείας τα φορτηγά από το ένα σημείο στο άλλο, αλλά και την ενίσχυση των επιβατικών δρομολογίων.

Τίποτα από αυτά δεν ακούγεται πρώτη φορά.

Ιδού η παρουσίαση μιας πλήρους μελέτης για την αξιοποίηση των συρμών ROLA στο δίκτυο του ΟΣΕ στον Υπουργό Μεταφορών; και στα στελέχη του ΟΣΕ.
http://www.mediafire.com/?zmnm0md4ymm



και αυτό





Ξέρετε τι πρότειναν τελικά να γίνει;
http://www.trikalanews.gr/article/7718/

Αυτή η λύση απαιτεί να γίνουν  έργα γιατί η παλιά γραμμή δεν είναι λειτουργική, παρά μόνο για Δρεζίνες, αλλά το κυριότερο για μένα είναι ότι έτσι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την Εθνική οδό, με αυτή την λύση δεν θα χάσει ούτε ΕΥΡΩ, από τους σταθμούς διοδίων.

Αντί ο ΟΣΕ να αρπάξει την ευκαιρία και να ανεβάσει τον Τζίρο του ακόμη συζητάει και προτείνει λύσεις που εξυπηρετούν τους κυριότερους ανταγωνιστές του.

ΚΡΙΜΑ για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου